Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Искат летище за скиори

Дата: 23.12.2005

Управниците на Банско и Разлог Александър Краваров и Любен Татарски обединиха усилия за изграждането на летище в района. Целта е да се осигури бърз достъп на туристите до модерния ски център в курорта Банско. Градоначалниците вече са внесли писмо в главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" в столицата с искане за проучвания.

"Става въпрос за самолети, в които има от 50 до 100 места. Необходими са поне 1000 дка земя, а ние разполагаме с такъв терен. Експертите обаче трябва да си кажат думата къде и как да се построи", заяви кметът на Разлог Любен Татарски.

"Имаме предложения от американски и канадски фонд за осигуряването на 30 милиона евро за реализацията на обекта", каза управникът на Банско Александър Краваров.

в-к Стандарт

Видяна общо: 380 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.