Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Отваряме небето си за още чужди авиокомпании

Дата: 23.12.2005

Европейската комисия сключи авиационни споразумения с България и още 7 страни от Югоизточна Европа - Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Македония, Румъния, Сърбия и Черна гора и мисията на ООН в Косово за отваряне на въздушното им пространство за полети без междуправителствени споразумения.

Сътрудничеството включва отваряне на авиационните пазари, хармонизиране на действащите регламенти и въпроси, свързани със сигурността. Очаква се цялостното споразумение да бъде подписано през първата половина на 2006 г., а мерките да влязат в сила малко след това. От началото на 2001 г. въздушният трафик между ЕС и Югоизточна Европа се е увеличил над два пъти, отбелязва агенция Блумбърг.

Пътешествие

Видяна общо: 403 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.