Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Албена Инвест Холдинг продаде 33,72 % от Родина Турист

Дата: 23.12.2005

"Албена инвест холдинг" продаде пакет от 82 159 акции, представляващи 33,72% от капитала на "Родина турист" АД, на смесен закрит аукцион. Всички акции са продадени на една партида, на предварително обявената лимитирана цена от 6 258 872, 62 лв. Така цената на една акция е била 76,18 лв.

Купувачът ще стане ясен след регистрирането на сделката в Централен депозитар", казаха от "Албена инвест холдинг" и от ИП "Авал Ин", който бе посредник по сделката. На 15 ноември от холдинга съобщиха, че е подписан договор за продажба на този техен дял и че продажбата ще стане факт до края на тази година.

Все още не е ясно дали купувачът е публично или непублично дружество. Ако това е мажоритарният собственик на "Родина турист" - "Родина-турист 97" АД, то той ще притежава 93,72% от капитала на дружеството, защото преди това имаше 60%. Ако това стане, мажоритарният акционер трябва да отправи и търгово предложение към останалите акционери.

Основната дейност на "Родина турист" е хотелиерство, като то притежава софийския хотел "Родина", с 440 стаи и 785 легла.

Investor.bg

Видяна общо: 332 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.