Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Направиха обувки с компас, фенерче и карта

Дата: 25.12.2005

Аржентинска художничка измисли специални обувки за пътешественици из Мексико и САЩ, съобщи АП. Творението на Джуди Вертхайн било оборудвано с всичко необходимо, за да ориентира авантюристите, пресичащи границата между държавите. На дупките за връзките на чепиците са монтирани компас и джобно фенерче. Специално джобче за парите пък е ушито от вътрешната страна на езика на обувките. Върху стелките Джуди Вертхайн предвидила отпечатване на географска карта на местността.

Дизайнерката кръстила модела си Бринко (в превод от испански означава скок). Туристическите обувки са декорирани в цветовата гама на мексиканското знаме - червено, бяло и зелено. Няколко чифта от модела вече обикаляли изложбените зали, включени в експозиция с произведения на художничката. Обувките се продавали в магазин в Сан Диего на цена 215 долара.

Пътешествие

Видяна общо: 399 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.