Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

САЩ спира лотарията "Зелена карта

Дата: 24.12.2005

Американската лотария "Зелена карта", която даваше възможност да се спечели разрешение за пребиваване с право на работа, а след определен период – и гражданство в САЩ, ще бъде прекратена до 1 година. Законопроектът, със заложената в него промяна, беше приет на 16 декември от Камарата на представителите в американския Конгрес. Своя глас "за" са дали 273 представители, а "против" са били 148, пише американското издание World Peace Herald, цитирано от руския информационен сайт lenta.ru.

Конгресмените искат да ограничат до минимум възможността американска виза да бъде спечелена от терорист, което вече се е случвало.

Против приетите поправки се обявили конгресмените-демократи, според които лотарията дава възможност на хора от различни краища на света да посетят САЩ.

За да разпределят, доколкото е възможно, емигрантския поток, всяка година САЩ разиграват 50 хил. визи, които дават възможност за легално пребиваване в страната. Визите се разпределят между 6 географски региона -  Африка, Азия, Европа, Северна Америка, Океания и Южна Америка. Тегленето се извършва от специална компютърна програма, която, използвайки метода на случайния подбор, определя печелившите имена сред подадените в срок заявки.

Така притежателят на т.нар. зелена карта става част от програмата Diversity Immigrant Visa Program и има право да стане легален емигрант в САЩ, с право да пребивава и да работи на територията на държавата. Пет години след първото си пристигане в Америка, при условие, че е спазвал всички закони на страната-приемник, емигрантът добива правото да кандидатства за американско гражданство.

Econ.bg

Видяна общо: 336 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.