Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Строят шосе под Орлов мост

Дата: 23.12.2005

Две бързи платна за автомобили ще бъдат построени на нивото на Перловската река, съобщи столичният кмет Бойко Борисов вчера. Подземните шосета ще "влизат" в канала на реката от кръстовището на Националния стадион, ще минават под моста, а изходът им ще е при Военна академия.

Целта е да се освободи най-натоварената отсечка в трафика на столицата. Пътят ще струва между 4 и 5 млн. лева. "След като внасяме толкова пари в държавния бюджет, ще настояваме и правителството да финансира изграждането на инфраструктурата", заяви Борисов. Проектът ще бъде внесен за одобрение в самото начало на следващата година.

Общинското предприятие "Паркинги и гаражи" в столицата пък ще бъде отдадено на концесия, съобщи още кметът. Първоначално ще се сключва договор само за подземните паркинги, които имат подробен устройствен план.

Бул. "Витоша" ще стане пешеходен за празниците, обеща още Бойко Борисов. Между Коледа и Нова година улицата ще бъде затворена за автомобили. Ако има паркирали коли, независимо кога и как са спрели там, ще се вдигат, предупреди градоначалникът.

Над 20 огромни коледни елхи блеснаха за празниците в столицата. 40 фирми нагиздиха високи иглолистни дървета в градинките, а някои от компании поеха и цели горички. Централните улици също бяха украсени със светлинни гирлянди.

Сияна Севова

Видяна общо: 333 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.