Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

48% в ЕС ни подкрепят за членство

Дата: 26.12.2005

48% в ЕС ни подкрепят за членство на съюза, а 37 на сто са против, сочи проучване на Евробарометър. За членството на Румъния са 43% от гражданите на ЕС, против са 42%. В десетте нови страни членки подкрепата за българското членство е 64%, т.е. с 6 на сто по-малко в сравнение с пролетта.

Анкетата е извършена сред 30 000 души през октомври и ноември 2005 г. Тя показва, че 59% от българите са настроени позитивно към ЕС. Средно за страните членки на ЕС този процент е 44. Доверието на гражданите на ЕС в европейските институции и подкрепата им за участието на страните им в съюза спадат. Едва 50% одобряват участието на държавите си в ЕС в сравнение с 54% преди половин година. Най-скептични са в Австрия и Великобритания, а най-големи поддръжници - Люксембург и Ирландия. С 1% до 39 на сто са се увеличили противниците на разширението.

АФП

Видяна общо: 378 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.