Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Лондон пенсионира червените автобуси

Дата: 24.12.2005

Лондон се сбогува с червените двуетажни автобуси, които вече почти половин век обслужват жителите на британската столица. Последните екземпляри от линия 159 обиколиха за сбогом тесните улици, преди да излязат в заслужена почивка. Те не отговарят на изискванията на Европейския съюз за безопасност, а и поддръжката им е скъпа.

Първите двуетажни автобуси се появяват през 1947 г. Трябвало е да изкарат около 17 години, но те издържаха почти три пъти повече. Днес червените автобуси са част от атмосферата на Лондон и една от големите атракции на града. Возилата ще бъдат заменени от по-големи и по-достъпни двуетажни бусове, които могат да поберат около 140 пътници. По-голямата част от старите возила вече са разпродадени и ще имат най-разнообразно предназначение. Някой от тях ще станат заведения на колела, а други ще се превърнат в убежища за бездомните. Все още 35 автобуса чакат новите си собственици. Цената им варира между 12 000 и 35 000 лири.

Пътешествие

Видяна общо: 365 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.