Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Хотелиерите в САЩ чакат рекордни печалби

Дата: 23.12.2005

Американската хотелиерска индустрия показва изключителна жизненост и очаква рекордни оперативни печалби за следващата финансова година. Компаниите си позволиха да повишат цените на нощувките поради почти запълнения капацитет. Пътуванията с цел бизнес отново се увеличават, показва изследване на консултантската компания "Прайсуотърхауз купърс" (PwC).

Очакваните приходи преди данъчно облагане може да достигнат 25.2 млрд. долара за следващата година при 20.8 млрд. долара за финансовия период, завършил през 2005 г. При липсата на заплаха за сигурността на пътуващите или природни бедствия очакваната оперативна печалба към 2007 г. е 29.7 млрд. долара.

По преценка на PwC през текущата финансова година приходите от една отдавана стая ще се повишат с 8.1 процента, като това е най-значителното покачване от 1984 насам. Използваният капацитет на хотелите ще достигне 64.1 процента при 61.3 процента през 2004 г. Най-силно представяне отново ще имат хотелите от среден и луксозен клас без собствени ресторанти и барове.

Бумът на американския пазар за недвижимости също се оказа фактор за активизирането на индустрията, като все повече хотелски вериги продават поскъпналата си собственост и се съсредоточават единствено върху управлението на марката си. Високите цени на строителството пък пречат на изграждането на нови хотели, които да задоволят търсенето. Общото предлагане на места се е увеличило само с 0.4 на сто за изминалата година.

в-к Файненшъл таймс

 

Видяна общо: 374 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.