Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Удължават ловния сезон с 2 седмици

Дата: 26.12.2005

Обсъждат отмяна на забраната за отстрел на птици

Ловният сезон може да бъде удължен до 15 януари, съобщи шефът на Ловно-рибарския съюз във Велико Търново Кирил Бояджиев. Така ще се компенсират авджиите, които досега нямаха право да стрелят по водоплаващи птици.

Преди повече от месец земеделският министър Нихат Кабил забрани лова на пернати заради опасността от разпространението на птичи грип. В забраната попаднаха кеклик, яребица, белочела гъска и патица.

За да се разреши удължаването на ловния сезон, земеделският министър трябва да издаде нова заповед. Ако това стане, ще продължи и груповият лов, който е разрешен до края на годината.

През януари авджиите ще могат да пробват мерника си и по мъжки благороден елен, лопатар и глигани. Трофей от благороден елен излиза 155 евро, а от лопатар - 100 евро. За отстреляна дива свиня до 1 година ловците трябва да платят 50 евро.

Видяна общо: 385 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.