Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Прелет на диви патици регистрираха в резервата Сребърна

Дата: 27.12.2005

Прелет на ята диви патици е регистриран в резервата Сребърна от дежурната група на Регионалната ветеринарно-медицинска служба и Държавното лесничейство в Силистра. Групата не е намерила умрели патици. Няма прелет в други наблюдавани зони в крайдунавска Добруджа като блатото край село Малък Преславец.

В силистренската Регионална ветеринарно-медицинска служба са изградени 5 мобилни групи за наблюдение на прелета на дивите патици и за проверка във ферми и населени места във връзка с опасността от разпространението на птичи грип. В групите участват представители на лесничействата и на Съюза на ловците и риболовците в България. Две от групите наблюдават само прелета на дивите птици край Дунав. Други три групи работят в населените места, проверяват птицефермите и фуражните предприятия.

Не е отменена и заповедта на областният управител на Силистра - Светлана Великова, за въвеждане на мерки в случай на извънредна ситуация при обявяване на инфлуенца по птиците.

Радио Варна

Видяна общо: 409 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.