Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

"Пристанищна инфраструктура" събира таксите на корабите, плащани в пристанищата

Дата: 27.12.2005

Всички такси, които плащат корабите в пристанищата с национално значение, ще се събират от новосъздадено държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура", решиха депутатите като приеха на второ четене промените в Закона за морските пространства, водните пътища и пристанищата на България. Текста беше предложен от правителството. Депутати от различни парламентарни групи настояваха "Пристанищна инфраструктура" да събира само част от таксите от пристанищата с национално значение, за да има равнопоставеност с частните портове. Според някои от тях правителството с така предлагания текст налага финансова централизация, което би могло да попречи на бъдещето концесиониране.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев заяви, че развитието на пристанищата е работа на държавата и не може да бъде оставено само на частната инициатива. Той отбеляза, че и сега средствата от такси, с които се развива и поддържа пристанищната инфраструктура са недостатъчни. С окончателното приемане на Закона за морските пространства, водните пътища и пристанищата приключи и последното заседание за тази година на Народното събрание.

Видяна общо: 386 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | "Пристанищна инфраструктура" събира таксите на корабите, плащани в пристанищата
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.