Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Над 68 млн. евро е безвъзмездната финансова помощ по програма САПАРД за 2004 г.

Дата: 27.12.2005

Правителството предлага на Народното събрание да ратифицира Споразумение между България и Европейската комисия, променящо Годишното финансово споразумение по програма САПАРД за 2004 г. С изменението безвъзмездната финансова помощ, която страната ни ще получи по специалната предприсъединителна програма за развитие на земеделието и селските райони, се увеличава от 67 560 000 евро на 68 010 000 евро, съобщиха от правителствената информационна служба.

Програма САПАРАД е един от предприсъединителните инструменти на ЕС, който цели приобщаване на българската селскостопанска политика към Общата селскостопанска политика на ЕС и трайното решаване на приоритетни проблеми в областта на земеделието и развитието на селските райони. В момента България е сключила финансови споразумения за над 219 млн. евро. Към ангажиментите на ЕС, поети с годишните финансови споразумения, съгласно Националния план за развитие на земеделието и селските райони, България осигурява съфинансиране на програмата. То е 25% от общите публични разходи.

Видяна общо: 358 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Над 68 млн. евро е безвъзмездната финансова помощ по програма САПАРД за 2004 г.
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.