Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

"Прогрес" достави подаръци на космонавтите на МКС

Дата: 26.12.2005

Космическият товарен кораб Прогрес-М55, който бе изведен в сряда от Байконур с ракета-носител "Союз", успешно се скачи с Международната космическа станция (МКС), съобщи Центъра за управление на полетите край Москва. Корабът достави на МКС два тона различни товари - продукти и новогодишни подаръци за американеца Уилям Макартър и руснака Валерий Токарев, а също вода, гориво и научно оборудване на следващите експедиции на станцията.

Изработилият ресурса си товарен кораб Прогрес-М54, който все още е скачен със станцията, ще бъде натоварен от екипажа на МКС с боклук и ненужно оборудване, след което ще бъде потопен в океана в началото на 2006 г. Фрагментите от Прогрес-М54, които не изгорят в плътните слоеве на атмосферата, ще се приводнят в "гробището за космически кораби", намиращо се в Тихия океан, недалеч от остров Рождество. В този район през февруари 2000 г. след 15 г. служба завърши съществуването си руската станция Мир.

РИА Новости

Видяна общо: 374 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.