Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Борисов преоткрива лампите на Южния парк

Дата: 26.12.2005

Столичният кмет Бойко Борисов открива днес осветлението на Южния парк, които вече бяха открити официално от заместника му Минко Герджиков през септември, когато той все още беше и. д. кмет. Тогава Герджиков обяви, че ще светнат 130 лампи, Южният парк щял да бъде осветен за първи път от 18 г. В парка има 300 места за осветителни тела, но общинската фирма "Улично осветление" монтира само 130 - дарение от частни фирми в рамките на инициативата "Моят дом". Днес новият кмет за втори път ще открие лампите и ще връчи договори за дарение и благодарствени писма на участниците в инициативата "Моят дом".

При първото откриване Минко Герджиков се похвали, че дарените лампи са с енергоспестяващи крушки и от нечупливо стъкло, за да ги запазят от вандали. Една такава лампа струвала 150 лв. Останалите 200 трябваше да бъдат осигурени от общината. Герджиков пресметна, че са нужни 20 000-30 000 лв. Най-сетне са монтирани обявените още през септември от Герджиков 130 лампи.

В инициативата "Моят дом" за обновяване на столичните паркове освен частни фирми са се включили и деца от домове за сираци и детската педагогическа стая. През лятото за 1 месец те боядисаха над 1000 пейки в Южния парк. Всяко дете е получи по 10 лв. за 3 боядисани пейки. Освен това са им били осигурени сандвичи и напитки от фирмите, участващи в проекта.

Днес Борисов ще представи и програмата си за изграждането на осветление на обществени сгради. За Коледа с финансовата помощ на "ЛУКойл" беше осветена Руската църква. Предстои да бъде изградено осветление и на църквата "Свети Седмочисленици", съобщиха от общината.

в-к Сега

Видяна общо: 335 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.