Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Южните жилищни райони са предпочитани

Дата: 30.12.2005

Основната част от софийските VIP комплекси е концентрирана по южната дъга на софийския околовръстен път и в смятаните за престижни вилни зони. Комплекси от затворен тип се обособяват основно в Бояна, Симеоново, Драгалевци, Малинова долина. Такива се планират също в района около Камбаните в края на ж.к. Младост 4.

От следващата година Банкя също ще си има завършен комплекс от затворен тип. Той ще включва шест еднофамилни къщи, всяка със собствен двор и басейн. Подобни проекти се реализират също в Панчарево и Бистрица, а интереси има и към Владая, казват търговците на недвижими имоти.

За разлика от столицата на държавата, морската столица все още не разполага с мащабен жилищен комплекс от затворен тип, отчита управителят на агенцията за недвижими имоти Форос Добромир Ганев. Първият голям проект се очаква да бъде построен в квартал Галата, а в него да живеят около 3000 души. В по-напреднал стадий е проектът за затворен комплекс в централния варненски район Възраждане, където се предвижда да бъдат изградени около шест-седем жилищни блокчета. Ганев допуска, че в близките няколко години към тези два проекта ще бъдат добавени поне още няколко. Най-вероятно това ще се случи в района на Галата, където в последните две години бяха изкупени малкото останали крупни терени южно от Варна.

Южното направление започва да придобива популярност и в град като Пловдив, където започна да се изгражда ВИП комплекс върху площ от 12 000 кв. м.

Видяна общо: 437 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.