Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Биопрогноза

Дата: 29.12.2005

Очакваните за утре магнитни бури и празничните трапези, на които по традиция присъстват месо, алкохол, туршии, могат да създадат проблеми на много от хората с високо кръвно. Препоръчва се пиенето на чайове със съдоразширяващо, пикочогонно и успокояващо действие. Такива са отварите от цветове от глог и лавандула, от листа от маточина, мента, коприва и бреза, от стръкове от полски хвощ, дяволска уста и бял имел, от корени от валериана и др.

Полезно за хипертониците, а и за сърдечноболните е и приемането на хранителни добавки, съдържащи витамин Е, каротин, витамин С, селен, магнезий и др.

Преминаването на 31.12 на луната през фаза новолуние може да стане причина в края на тази и в началото на следващата година да зачестят оплакванията от лесна уморяемост, намалена способност за концентрация и сънливост при много от хората, чувствителни към лунните цикли. От полза за тях ще бъде пиенето на действащи тонизиращо чайове, каквито са тези от жен-шен, гуарана, ехинацея, каркаде, арония, шипка и др.

Д-р Евгения Иванова

Видяна общо: 492 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.