Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Борисов пуска търг за четири подземни паркинга в центъра

Дата: 30.12.2005

Столичният кмет Бойко Борисов обяви вчера, че общината е готова с плановете за три подземни паркинга в центъра на София и се подготвят устройствените планове за още един. Те ще са зад паметника на Цар Освободител, под бившия мавзолей, под бившия Партиен дом и под градинката между парламента и Софийския университет. До края на февруари ще е готова документацията за обявяване на търг и паркингите ще са готови след около година, каза кметът. Имало много големи инвеститори, които били готови да вземат на концесия терените. Конкурса ще спечели този, който предложи най-висок процент от печалбата си като концесионна такса, уточни зам.-кметът по финансите Минко Герджиков.

За паркинга до парламента, който ще е за депутатските коли, народните избраници ще плащат като останалите граждани, каза Борисов.

Кметът обяви още, че започва да затваря строителни обекти, чиито камиони цапат улиците и рушат инфраструктурата в града. Това право му дават промени в Закона за устройство на територията (ЗУТ), които са в сила от няколко дни. В присъствието на градския прокурор Бойко Найденов кметът възложи контрола на строежите на районните кметове и ги заплаши с наказания, ако не затварят обектите с нарушения.

"Пристъпваме към тази мярка, защото с 50 лв. глоба само губим времето на инспекторите и нарушителите им се подиграват", каза Борисов. До момента общината е установила, че над 1100 строителни фирми не чистят след себе си и рушат около строежите. Най-много били нарушенията по бул. България и Околовръстното шосе. Строителите замърсители бяха сред първите атакувани от кмета дни след като стъпи на "Московска 33".

Борисов проплака, че неговата заплата - малко над 1 000 лв., е със стотици левове по-ниска от тези на членовете на директорските бордове в общинските фирми. "Не ми е за парите, но не е справедливо, защото аз нося цялата отговорност", подсмръкна кметът и по пожарникарски обеща да предложи членовете на бордове да получават по-малко.

БГНЕС

Видяна общо: 402 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.