Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Сняг заваля в северната част на Саудитска Арабия!

Дата: 31.12.2005

Това е рядък феномен в пустинната държава, където температурата в началото на седмицата падна под нулата. Студената вълна продължава да сковава Европа. В нощта между четвъртък и петък температурата в швейцарския град Бревин, кантона Ньошател, падна до минус 35 градуса по Целзий. Това беше най-студената нощ в страната от началото на зимата. Студовете в Италия взеха първа жертва - 22-годишен бездомник, замръзнал на перон на централната гара в Рим. Сняг падна във Флоренция за първи път от 21 години. В Неапол пък е обявено кризисно положение. Снежни бури затрудниха сериозно движението по пътищата в Южна Полша. В Унгария магистралата, свързваща Будапеща с Виена, беше затворена, след като 40 автомобила се сблъскаха заради силния снеговалеж.

Движението по улиците в Москва също е затруднено заради обилния и непрекъснат снеговалеж. Над 6000 снегорина почистват пътищата.

Снежни бури върлуват и в САЩ. Ветрове със скорост 120 километра в час и силен сняг обхванаха Скалистите планини в щата Колорадо.

АФП

Видяна общо: 1001 рейтинг: 0.24

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.