Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Персийският залив - новата хитова туристическа дестинация

Дата: 04.04.2005

Взимайки пример от Дубай, предприел мегапроекти в областта на строителството и туризма, останалите монархии от Залива започват подобни планове за развитие на своите сектори, за да могат да стимулират икономиката си и по този начин да привлекат повече чужди граждани.

Катар - емиратството, което се издържа благодарение на богатите си запаси на петрол и газ, вече започна построяването на изкуствен остров за 2,5 млрд. долара, на който ще могат да живеят до 30 000 души.

Островът, който ще се простира върху 4 млн. кв. м., ще има луксозни хотели и почивни бази, като чужденците, които стават собственици на имоти, автоматично ще придобиват гражданство.

Катар предприе и строителството на ново летище, което да посреща годишно близо 60 млн. пътника през 2020 г., като цената му е 5,5 млрд. долара.

Откакто бе създадено министерство на туризма, султанство Оман започна да се предлага като туристическа дестинация благодарение на пейзажите си, плажовете и планините, но също и на културата си.

Страната предприе миналата година построяването на балнеоложки център на стойност 805 млн. долара. Султанството ще започне строеж на нов туристически център с летище и възможност за закупуване на имоти от чужди граждани.

Между емиратствата няма конкуренция, тъй като туристите могат съвсем спокойно да отидат на пазар в Дубай, а вечер да се приберат в хотелската си стая в туристическия център.

Подобни проекти предвижда и Бахрейн-единствената страна от Залива, която не изнася петрол.

Кувейт - определена като страна консерватор, в която алкохолът е забранен следва същия пример, като иска да въведе правото на чужденците да стават собственици на имоти и да получават гражданство.

В момента 7-дневна екскурзия в Дубай, например, струва около 1000 евро.

Investor.bg

Видяна общо: 140 рейтинг: 0.03

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.