Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Кастро увеличи пенсиите с $2,5

Дата: 04.04.2005

Кубинският президент Фидел Кастро оповести 50-процентно увеличаване на пенсиите и социалните придобивки за 1,5 млн. жители на островната страна в нов опит да помогне на най-бедните слоеве от населението.

В края на седмицата, в четиричасова реч Кастро се спря на оплакванията за неуспехите на неговото 45-годишно управление и цитира доклад, в който се дава мрачно описание на живота в селските райони, където хората дори нямат телевизия. Сега средната пенсия ще бъде увеличена от 120 песо ($5) на 179 песо ($7,50).

Кубинците изпитват сериозни затруднения след разпадането на СССР през 1991 г. През последните две седмици властите преоцениха валутния курс, за да намалят пропастта между имащите достъп до долари и тези, които разчитат на оскъдните държавни заплати и пенсии. На 8 март Кастро обяви, че на всяко домакинство ще бъдат раздадени тенджери под налягане и електрически съдове за готвене на ориз.

Ройтерс

Видяна общо: 136 рейтинг: 0.03

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.