Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Варна и Хамбург ще си сътрудничат в областта на културата

Дата: 04.04.2005

Част от германската делегация от Хамбург-Аймсбютел, която гостува във Варна от 29 март, се срещна в събота с Енчо Чакъров, директор на общинската дирекция "Култура и духовно развитие" и с представители на културните институти в града. Бяха обсъдени възможностите двата града да отбележат съвместно 100-годишнината на Пристанище Варна през 2006 г., както и териториите на бъдещото сътрудничество на отделните артистични гилдии на Варна и Хамбург.

Ръководители и представители на Регионалния исторически музей, Кукления театър, градската художествена галерия "Борис Георгиев", Оперно-филхармоничното дружество и на други културни институти очертаха пред гостите параметрите на своята дейност. След това гостите от Германия се запознаха с Етнографския музей и Аладжа манастир.

в-к Черно море

Видяна общо: 135 рейтинг: 0.03

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.