Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Англичани се ожениха на писта в Пампорово

Дата: 05.04.2005

Най-странното място, на което досега са се вдигали сватби у нас, е Ягодинската пещера, недалеч от Пампорово. Досега в нея над 20 двойки са се врекли във вечна вярност. Последното тържество бе през ноември миналата година. Традицията повелява младоженците да се посрещнат с гайда. После цялото шествие трябва да обиколи цялата пещера, като шаферките внимават дългата рокля на булката да не се изцапа.

Двама англичани се врекоха във вечна вярност насред ски писта в курорта Пампорово в неделя. Плацът срещу ресторант "Бохеми" се превърна в църква за 30-годишния Кристофър Браун и с 5 години по-младата му възлюблена Катрин Грийн. Венча ги отец Станимир, който служи в църквата в планинския курорт. Заедно с младоженците отецът също свали ските, с които екзотичното сватбено шествие пристигна на мястото на ритуала пред смаяните погледи на туристите наоколо.

Само ден преди това двамата англичани бяха кръстени в източноправославната вяра в храма "Успение на пресвета Богородица" в Пампорово. В навечерието на рождения си ден Кристофър поискал ръката на Катрин. Кум им стана ски учителката, която е и тяхна приятелка.

Докато отец Станимир разменяше короните над главите на младоженците и се извърши църковният ритуал, се събра голямо множество от скиори, които наблюдаваха нестандартната церемония върху белия сняг. Тържеството прерасна във всеобщо веселие, което се извихри направо на пистите в курорта.

в-к Стандарт

Видяна общо: 165 рейтинг: 0.04

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.