Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Принц Албер пое регентството на Монако

Дата: 05.04.2005

Престолонаследникът на княжество Монако 47-годишният принц Албер бе обявен за регент заради влошеното здравословно състояние на баща му принц Рение, който от повече от седмица се намира в реанимацията на кардиологичния център, предаде Франс прес.
Съгласно устава на монаршеското семейство, Съветът на короната, който бе сезиран от държавния министър, установи, че Негово височество принц Рение Трети не е в състояние да упражнява високоотговорните си функции, поради което регентството ще бъде осигурено от Негово височество престолонаследника принц Албер, се казва в комюнике на княжеския дворец.

Здравословното състояние на принц Рение Трети остава нестабилно и надеждите за възстановяването му са слаби, съобщиха лекуващите лекари.

81-годишният държавен глава на Монако се намира в реанимацията от 22 март.

Пътешествие

Видяна общо: 153 рейтинг: 0.04

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.