Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Стипендия за млади таланти на името на Емил Димитров

Дата: 05.04.2005

Тя ще се дава на студенти по естрадно пеене

По предложение на министъра на културата и туризма Нина Чилова ще бъде учредена годишна стипендия на името на Емил Димитров. Тя ще се дава на студенти по естрадно пеене от Държавната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров", съобщиха от Министерството на културата и туризма.

Министър Чилова е поканила на среща следващата седмица сина на Емил Димитров Емил Димитров – младши, за да обсъдят идеята. Тя е разговаряла и с ректора на академията проф. Георги Костов, който е подкрепил предложението. В близките дни двамата ще се срещнат, за да уточнят подробностите по учредяването на стипендията. "Емил Димитров е символ на цяла епоха в развитието на българската естрадна музика и аз вярвам, че в младото поколение българи има негови достойни наследници. Той впечатляваше не само с професионализма си, но и с безкрайната си любов и всеотдайност към България. Надявам се, че тази стипендия допълнително ще мотивира младите таланти да се развиват и работят в родината си", заяви министър Нина Чилова.

БГНЕС

Видяна общо: 129 рейтинг: 0.03

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.