Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Трябва да се промени цялата нормативна база при организиране на ученически екскурзии

Дата: 05.04.2005

Кръстьо Петков, председател на ОБТ и член на комисията, разследваща причините за катастрофата край река Лим, година след трагичния инцидент, при който загинаха 12 български деца.

Липсва специализирана и ефективна институция и организация на държавно равнище за реакция при подобни бедствия, като край р. Лим. Такава трябва да се изгради без чакане, не към Министерството на външните работи, а на национално равнище. Второ, трябва да се промени цялата нормативна база за организиране на подобни екскурзии, да се изключи комерсиалният елемент от тях, а водещи трябва да са учебните цели и да има строг контрол върху подбора, маршрутите и т.н. Това частично вече стана, подчерта Петков. Трето, Министерството на транспорта и другите специализирани институции трябва да внимават много при даване на лицензи, на разрешения при технически прегледи, не трябва да се рискува живота на децата, и не само на децата, с негодни превозни средства, както е в случая, коментира Кръстьо Петков. "Лично за мен остава промяната в законодателството, може би, и не само в законодателството, което да накара институциите да сътрудничат на парламента. Отказът на Национална следствена служба неколкократно да представи на анкетната комисия материали, за мен е безпрецедентен, той и антиконституционен. Това са изводите, които може да си направи държавата, а родители и учители имат много да мислят", каза още Кръстьо Петков.

агенция Фокус

Видяна общо: 140 рейтинг: 0.03

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Трябва да се промени цялата нормативна база при организиране на ученически екскурзии
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.