Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Новото строителство на територията на Царево няма да надвишава 10 метра

Дата: 14.04.2005

Общинският съвет на най-южната черноморска община е гласувал на сесия устройствени показатели, които целят да ограничат строителството, съобщи кметът на Царево Петко Арнаудов. На територията на общината строителството ще бъде преустановено от 1 юни, за самия град вероятно датата ще е 15 юни, защото в момента се модернизира входната част на общинския център.

Близо 20 млн. лева са инвестирани в община Царево за изграждането на туристически обекти през 2004 г., толкова се очаква да бъдат инвестициите и през тази година. "Транс петрол" започва строителството на ваканционно селище на мястото на къмпинг "Оазис" за около 1000 легла.

В Синеморец компанията "Риъл лимитид" започна строителството на комплекс от малки къщи по западен стандарт. Новата база ще разполага с луксозни апартаменти. Двете селища ще отговарят на изискванията за нискоетажно строителство и се очаква да бъдат завършени за този летен сезон. В Лозенец, Царево и Синеморец се изграждат семейни хотели. Предстои след туристическия сезон да започне изграждането на нов комплекс в местността Поляните, до село Синеморец.

Предстои през юни да влезе в действие градската пречиствателна станция за отпадни води. "Завършваме колектора с помпената станция. До края на април ще подпишем акт 15", каза градоначалникът.

Проектният обем на пречиствателната станция е да обслужва до 45 хил. души на първия етап и на втория етап - до 60 хил. души. Съоръжението трябва да обслужва освен Царево и прилежащите къмпинги "Арапя", "Нестинарка", елитния царевски квартал "Василико" и някои други селища от Южното Черноморие.

Черно море

Видяна общо: 162 рейтинг: 0.04

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Новото строителство на територията на Царево няма да надвишава 10 метра
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.