Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Засаждат 350 дървета и 1000 броя храсти във Варна до 15 април

Дата: 13.04.2005

Общо 350 дървета ще бъдат засадени във Варна до 15 април т. г. по компесаторната програма на Община Варна. До момента са засадени 82 дървета, съобщи по време на брифинг кметът на града Кирил Йорданов. В морския град, в срок до 15 април ще бъдат засадени и 1000 броя храсти.

След приключване на компесаторната програма ще се премине към отрязване на общо 29 дървета, с цел да се подобри организацията на движение по улиците на Варна. След отрязването на дърветата ще влезе в ход строителната програма на Община Варна, посочи кметът Йорданов.

500 дървета ще бъдат засадени във Варна през есенния сезон, информира градоначалникът. Озеленяването ще бъде предимно в междублоковите пространства, като приоритет ще имат училищните дворове и детските градини.

Кампания по унищожаване на плевели стартира във Варна, съобщи Соника Дертлийска, главен експерт "Озеленяване" в Дирекция "Устройство на територията".

Общо 2500 декара междублокови пространства ще бъдат окосени и напръскани срещу кърлежи. Специалист агроном ще определи с какъв хербицид да се въздейства, посочи Дертлийска.

Днес +

Видяна общо: 156 рейтинг: 0.04

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.