Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Започна ремонтът на "Радецки"

Дата: 13.04.2005

В русенската корабостроителница започна ремонтът на кораба "Радецки". Той бе провлачен от Козлодуй до Русе от тласкача "Тайфун" на параходство "Българско речно плаване".

Въпреки силния вятър, специалистите от корабостроителницата успяха да вдигнат на стапел плавателния съд, който е дълъг 54,70 метра и широк 17,50 метра. Според договора между "Русенска корабостроителница" АД и Националния исторически музей, сключен на 1 април т.г., до края на май трябва да бъде извършен ремонт на целия механизъм на задвижващите две странични гребни колела, т. н. долапи. Корпусът под водолинията трябва да бъде изчистен от ръжда и налепи и боядисан. Успоредно с това ще се направи измерване на дебелината на основния корпус, за да се извърши преосвидетелстване на кораба от Български корабен регистър. Стойността на ремонта е 31 221 евро.

БГНЕС

Видяна общо: 192 рейтинг: 0.05

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.