Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Македонско-гръцка инвестиция за нов ски център в Кожух планина

Дата: 15.04.2005

От 20 юни започна изграждането на ски център Кожух. Той се намира в Кожух планина, в местността "Момина чука", в община Кавадарци, пише македонският вестник "Вест".

Строителството на туристическия център ще продължи 3 години. Общата инвестиция се оценява на 72 милиона евро. Инвеститор е смесената македонско-гръцка фирма "Ски център Кожух" с мажоритарен македонски капитал. Съгласно бизнес плана годишният оборот на ски центъра ще бъде 22 милиона евро, валутни приходи от 17 милиона евро и в него ще работят 950 души. Ски центърът на Кожух планина ще бъде построен по модела на световните ски центрове. От самото си начало той ще бъде по-добър от тези в съседните страни и ще има целогодишно туристическо предлагане. Ски влековете ще обслужват по 13 500 скиори на час и тази система ще бъде една от най-големите в Югоизточна Европа. Всички ски писти ще имат инсталации за изкуствен сняг. Разчетите са направени за 650 000 нощувки годишно тоест около 100 000 туристи седмично. Над 80 % от гостите ще бъдат чужденци – гърци, англичани и американци, тъй като ски центърът ще бъде на само 70 км от летището в Солун.

БГНЕС

Видяна общо: 170 рейтинг: 0.04





Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Македонско-гръцка инвестиция за нов ски център в Кожух планина
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.