Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Довършват ремонта на централна гара

Дата: 13.04.2005

Да се довърши ремонтът на предгаровия площад на Централна гара през тази година, вместо да се изгради пробивът "Данаил Николаев", настоява зам.-кметът по строителството Иван Гечев.

В четвъртък общинските съветници ще гласуват докладната му за прехвърляне на предвидените за пробива 4,5 млн. лв. към Ротондата. Парите ще отидат за ремонт на стълби, довършване на общинските магазини и цялото подземното пространство около тях.
Финансирането на ремонта на Ротондата отпадна при разпределянето на общинския бюджет за 2005 г.

За реконструкцията на гарата обаче общината има договор от октомври миналата година с "БКС-Център" на стойност 7 млн. лв. Неизпълнението му ще доведе до неблагоприятни правни и финансови последици за кметството, аргументира се Гечев. В случай, че договорът се прекрати ще се наложи и замразяване на обекта, което пък щяло да оскъпи цената на строителството му поне с 10%.

Недовършени процедури по отчуждаване спират изграждането на "Данаил Николаев", който трябва да свързва Централна със Сточна гара, твърди зам.-кметът. Според сметките на дирекция "Инвестиционно отчуждаване" трябва и  допълнително финансиране от 9,3 млн. лв. за обезщетяване на собствениците на имоти.

9,2 млн. лв. от Специализирания общински фонд ще бъдат похарчени за ремонти и подмяна на светофари и лампи, предвижда годишната програма на фонда, която съветниците ще гласуват в четвъртък. Според целите на фонда обаче той трябва да осигурява пари за  инвестиции, придобиване на имоти и погасяване на кредити за незавършени обекти на общинското строителство.

3 млн. лв. ще се похарчат за ремонт на улици. По 1 млн. лв. ще отидат за реконструкция на гробищните паркове и за улично осветление.

в-к Монитор

Видяна общо: 167 рейтинг: 0.04

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.