Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Изграждат ферибота при Никопол за 16 месеца

Дата: 14.04.2005

Около 16 месеца ще отнеме изграждането на фериботната връзка Никопол - Турну Мъгуреле. Строителството на съоръжението ще бъде открито официално в събота от премиера Симеон Сакскобургготски.

Проектът ще бъде изпълнен по договори с възложители Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и на транспорта и съобщенията (МТС), съобщиха от  двете ведомства.

По предварителни разчети новият ферибот на река Дунав между България и Румъния ще бъде пуснат в експлоатация от 1 юли 2006.

Предвидени са и 12 месеца гаранционен период, както и 6 месеца за приключване и финални плащания по проекта.

Програмата на Европейския съюз "ФАР-Трасгранично сътрудничество" вече одобри финансиране на обекта и контролно-пропускателния пункт за него. Финансирането на строителството ще е  3,499 млн. евро по програма ФАР и 1,5 млн. евро от държавния бюджет.

Изпълнител на строителството ще е холдинг "Пътища", като ще бъдат ангажирани 150 работници и специалисти, най-вече от Никопол и областта. Предвидена е и основна рехабилитация на пътя Плевен-Никопол, в участъците Дебово-Българене и Никопол-Гулянци.
Площадката за ферибота на българския бряг е 16 декара, като 13 ще бъдат създадени чрез насипи на инертни материали в коритото на реката. Според предварителните разчети българската платформа на ферибота ще струва около 300 хиляди лв., като превозвачът обслужващ линията, ще бъде избран на търг. Очаква се за едно денонощие фериботът да превозва 80 автомобила.

в-к Монитор

Видяна общо: 151 рейтинг: 0.04

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.