Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Цената на земята в Еленския балкан достигна 2 000 евро за декар

Дата: 13.04.2005

В резултат на повишеното търсене на терени за изграждане на туристически обекти цената на земеделските земи в Еленския балкан достигна 2 000 евро за декар, съобщи общинската администрация в Елена.

Според кмета Сашо Топалов, бизнесмени са изкупили всички изоставени къщи и имоти в две обезлюдени планински махали, където ще бъде изградено съвременно ваканционно селище. Граждани на Великобритания, Холандия, Норвегия, Австрия и Шотландия са новите собственици на изоставени къщи и пустеещи парцели, където се строят нови бази за отдих и туризъм.

По данни на общинския съвет по туризъм през последните две години в града и района са открити над 50 нови категоризирани заведения за настаняване и хранене с инвестиции предимно на местни бизнесмени.

Четири от обектите са реализирани със средства по европейската програма САПАРД за селски и екотуризъм. През тази година собствениците на нови четири хотела ще финансират довършителни работи със средства по програмата "Семеен бизнес за малки туристически обекти" от проекта "Красива България".

Dnes.bg

Видяна общо: 192 рейтинг: 0.05

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Цената на земята в Еленския балкан достигна 2 000 евро за декар
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.