Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Скандалната "Бекс еър" полита отново

Дата: 13.04.2005

Фирма "Бекс еър", на която миналата година бе отнето правото да работи на българския пазар заради липса на разрешителни, от около една седмица продава отново самолетни билети. Първите полети са на 6 юни между Варна и Линц и София и Нидерайм и Цвайбрюкен.

От новия сайт става ясно, че три от полетите са резервирани. Цените са от 8 до 88 евро, без летищните такси.

Около 1000 души, закупили си билети миналата година, не можаха да летят с авиокомпанията, след като икономическата полиция спря фирмата по сигнал на транспортното министерство и на Комисията за търговия и защита на потребителите. През януари от компанията обявиха, че подновяват дейността си под името "Имеджин еър", но сега работи под старото си име.

От транспортното министерство в понеделник заявиха, че до края на работния ден в петък "Бекс еър" не е подавала документи за авиационен оператор. Единствената възможност фирмата да работи законно е да се е регистрирала като туроператор, за което вече е поискана проверка от икономическото министерство. От "Бекс еър" обясниха, че човекът, който би могъл да даде информация за компанията, отсъства. През телефоните, посочени на сайта, могат да се правят резервации, които струват по 25 евро. Безплатни са само тези през Интернет. Фирмата не приема плащания в брой. От новия й сайт става ясно, че тя ще работи съвместно с българския туроператор "Ваканция".

До 5 ноември миналата година "Бекс еър" предлагаше на "изгорели" пътници обезщетения. Близо хилядата пътници, които не използваха билетите си, получаваха ваучери, съобщиха от офиса на фирмата. Това важи само за онези, които са попълнили специално споразумение, че са съгласни фирмата да им възстанови 24,66% от стойността на билета. За остатъка от цената пътниците получаваха ваучери, с които се намалява цената на новозакупен билет.

в-к Сега

Видяна общо: 179 рейтинг: 0.04

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.