Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

С 44% нарасна пътническият трафик на най-големия китайски авиопревозвач

Дата: 15.04.2005

Най-голямата китайска авиокомпания, която се намира под държавен контрол - China Southern Airlines, отчете значителен ръст в броя на превозените пътници през март.

За месеца от компанията отчетоха повишение на пътническия трафик с 44% до 3.26 млн. души, в сравнение с 2.27 млн. превозени пътника през същия месец на миналата година.

За първите три месеца на настоящата година от компанията са превозили общо 9.46 млн. пътника, или ръст от 48% спрямо сравнимото тримесечие на 2004 г., когато броят им е възлизал на 6.41 млн.

В същото време превозът на товари през март е с близо една трета по-голям от месец март 2004 година, съобщават още от компанията.

През изминалата година международният въздушен пътнически трафик се е увеличил с 15,3% през 2004 г. в сравнение с предходната година, а този на товари е скочил с 13,4 на сто.

Китай е сред регионите с най-голям ръст в пътническия трафик, като за 2004 година той възлиза на 20,5%, докато в Северна Америка и Европа увеличението е съответно от 14,8% и 10,1%.

Независимо от ръста в броя на превозените пътници авиокомпаниите регистрират значителни загуби поради рекордно високите цени на петрола, които сериозно нараняват печалбите им.

Investor.bg 

Видяна общо: 198 рейтинг: 0.05

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | С 44% нарасна пътническият трафик на най-големия китайски авиопревозвач
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.