Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Проектът за укрепване основите на храма ''Св. Стефан'' в Истанбул

Дата: 13.04.2005

Проекта ще бъде готов до 4 седмици. В момента се извършват проучвателни работи. Изпълнението ще се извърши от Истанбулската голяма община, която отпусна за тази цел 550 хил. долара. Този ангажимент бе поет от турска страна, след като по предложение на министър-председателя Симеон Сакскобургготски в началото на март т.г. кметът на Пловдив изложи проблема пред своя истанбулски колега и получи съответната подкрепа и разбиране, се казва ще в съобщението.

Реставрационните дейности в храма "Св. Стефан" се извършват след координация и контрол от дирекция "Вероизповедания" в Министерския съвет, която информира премиера Симеон Сакскобургготски за хода на работите. Тя е упълномощена от ръководството на фондацията на българските православни църкви в Турция да предприема съответните действия по опазване на българските паметници на културата в Турция и да ги съгласува с Министерството на културата и МВнР.

plovdiv24.com

Видяна общо: 199 рейтинг: 0.05

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Проектът за укрепване основите на храма ''Св. Стефан'' в Истанбул
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.