Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Променлива облачност, с превалявания

Дата: 13.04.2005
  • Слънцето изгрява в София в 6.48 ч. и залязва в 20.07 ч. Продължителност на деня - 13 часа и 19 минути.
  • Луната изгрява в 9.08 ч. и залязва в 1.30 ч. Фаза - три дни преди първа четвърт.
  • Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца.
  • Най-ниската температура, измерена на този ден в София - през 1933 г., минус 3.9° С, най-високата - през 1901 г., 26.5° С.

Днес облачността ще бъде променлива. На места, главно в Западна България ще превали дъжд, в следобедните часове в отделни райони е възможно и да прегърми. Минималните температури ще са между 8 и 13° С, максималните - между 17 и 22° С, в източните райони - до 24° С, в София - 16-17° С.

В планините

Ще има променлива облачност, на места ще превали слабо. Ще духа умерен, по високите части до силен вятър от юг, югоизток. Очакваната най-висока температура на височина 1200 метра - около 12° С, на 2000 - метра около 5° С.

Европа

Над северозападната половина от континента времето ще бъде ветровито, с валежи от дъжд, на места интензивни. Дъжд ще вали и по Централното Средиземноморие, на места придружен от гръмотевици. Предимно слънчево ще бъде на Пиренейския полуостров и в южните райони на Европейска Русия. В Централна Европа ще има разкъсана облачност, в Германия и Чехия без валежи, в останалите райони на места ще превали дъжд. На Балканския полуостров ще бъде облачно. В западната половина ще превалява дъжд. Температурите ще продължат да се понижават.

Изгледи за 14 и 15 април

Утре в много райони ще превалява дъжд. Възможни са и гръмотевици. Минимални температури - между 8 и 13° С, максимални - между 13 и 18° С. В петък от запад преваляванията ще спират. Ще духа умерен западен вятър. Дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса.

Гергана Цанчева, Анна Дякова
Дежурни синоптици

Видяна общо: 163 рейтинг: 0.04

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.