Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Вулкан вся паника в Индонезия

Дата: 14.04.2005

Индонезийски вулкан в центъра на остров Суматра се събуди във вторник и изхвърли пепел. Вулканът хвърли в паника местните жители, които още помнят неотдавнашните земетресения в района. Вулканът Таланг (2599 м) е разположен на около 40 км източно от Паданг, главен град на провинция Западна Суматра. Пепелта се пръсна в радиус един километър от върха на вулкана, съобщиха местни метеоролози. Десетки хиляди селяни са евакуирани. При изригването не е имало пряка опасност за жителите и правителството не е разпоредило официално изтеглянето им.

Земетресение с магнитуд 6,7 по скалата на Рихтер разтърси в неделя региона на Паданг и жителите на града напуснаха офисите, училищата и пазарите, припомня АФП. Индонезийският архипелаг е част от тихоокеанския "Огнен пръстен" - най-силно изразената вулканична зона в света с близо 130 активни вулкана.

Междувременно индонезийският президент Сусило Юдхойоно съобщи, че бил помолен да принесе в жертва 1000 овце, за да се предотвратят нови земетресения в страната, но отхвърлил призива, защото е основан върху суеверие.

Франс прес

Видяна общо: 183 рейтинг: 0.04

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.