Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Планират издаване на енциклопедия "Варна" в три части

Дата: 15.04.2005

Сдружение "Книги за Варна" планира да издаде енциклопедия за морския град в три части. Това съобщи на пресконференция днес проф. Анна Недялкова, председател на Управителния съвет на сдружението. Енциклопедията ще бъде създадена след излизането на 10-те книги от поредицата "Книги за Варна".

Информация за музеите, архитектурата, паметниците и личностите на Варна ще бъде представена в четвъртата книга от поредицата, посветена на изминалата 2004г. Книгата ще представи и 60-те институции на територията на морския град. Традиционно в книгите за Варна има раздели, посветени на историята и социологията на Варна, на морето, летопис на отминалата година.

До края на април се предвижда Сдружение "Книги за Варна" и Община Варна да подпишат споразумение за създаване на "Варненска бизнес академия", информира проф. Недялкова. Идеята е в академията да участват представители на браншовите камари и фирмите с най-голяма дейност в града.

Днес +

Видяна общо: 200 рейтинг: 0.05

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.