Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Варненската туристическа камара излиза с меморандум по проблемите на българския туризъм

Дата: 15.04.2005

Варненската туристическа камара ще подготви меморандум по проблемите на българския туризъм. Това съобщи председателят на камарата доц. Марин Нешков, след заседание на Обществения съвет по туризъм. Решението за създаване на меморандум е било взето от Управителния съвет на ВТК, уточни доц. Нешков.

Той допълни, че Туристическата камара ще поиска от следващите представители на властта, туризмът да намери свое място в едно специализирано министерство.

ВТК ще формира работна група, която да подпомогне общинската администрация при разработването на общинската стратегия за туризма, каза още председателят на камарата.

Готовност строителството в курортните комплекси да спре от 1 май са изказали строителните фирми на заседанието на Обществения съвет по туризма, заяви кметът Кирил Йорданов. Той посочи, че ще бъде замразено строителството на хотели, жилищни комплекси, дискотеки и пицарии. След 1 май ще се извършват единствено довършителни работи и озеленяване, увери отново градоначалникът.

Той информира, че предстои да излезе заповедта за транспортната схема в комплексите. Тя ще бъде аналогична на миналогодишната, като единственото различие ще бъде разкриването на двупосочно движение в отсечката от КПП-то на КК "Златни пясъци" до пето РПУ. Промяната ще се извърши независимо дали отсечката пред ресторант "Трифон Зарезан" остане затворена заради свлачището или се отвори с известни ограничения, заяви Йорданов.

Той съобщи още, че ще бъдат изпратени две писма до МВР с искания за осигуряване на допълнителни полицейски кадри за охрана на курортните комплекси, както и на пожарникари. Необходими са допълнително между 20 и 30 полицаи и около 15 пожарникари, уточни кметът.

Днес +

Видяна общо: 184 рейтинг: 0.04

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Варненската туристическа камара излиза с меморандум по проблемите на българския туризъм
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.