Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Курортно селище с население поне 1500 души ще може да се обяви за град

Дата: 15.04.2005

На първо четене приеха промени в Закона за административно-териториалното устройство

За обявяването на село - курортно населено място, за град е необходимо то да има изградена социална и техническа инфраструктура и население не по-малко от 1500 души, предвиждат приетите на първо четене от парламента промени в Закона за административно-териториалното устройство на Република България. Законопроектът е внесен от депутатите от НДСВ Ангел Тюркеджиев и Илчо Дуганов.

Законът досега поставя като условие за обявяването на село за град наличието на население над 3500 души и изградена социална и техническа инфраструктура. В мотивите на вносителя се посочва, че в последните години се наблюдава повишен интерес за инвестиции в редица населени места, като този процес е особено показателен в някои села, които имат статут на курортни населени места.

Промените предвиждат по предложение на кмета на кметството, в състава на което е включено населеното място, общинският съвет в едномесечен срок да приема решение за извършване на промяната и да го изпраща на областния управител. Досега срокът беше двумесечен.

в-к Дневник

Видяна общо: 166 рейтинг: 0.04

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Курортно селище с население поне 1500 души ще може да се обяви за град
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.