Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Спецподеленията на SWAT вземат на служба маймуни

Дата: 30.04.2005

Американските полицейски спецчасти се канят да вземат на служба маймуни. В спецподеленията на SWAT в град Меса, Аризона, планират преди провеждането на спецоперации да възложат разузнаването на южноамерикански маймуни от семейство "Капуцини". Те са дребни и тежат от 1 до 3,5 кг, а дължината им е между 35 и 45 см. В полицията са обърнали внимание на интелигентността на маймунките и на сръчността на ръцете им, които много приличат на човешките. За провеждането на необходимите проучвания от SWAT са поискали около 100 хиляди щатски долара, като са обещали резултат след четири години.

Предполага се, че маймуните ще бъдат обличани в бронежилетки и изпращани на разузнаване с радиопредаватели и портативни видеокамери. Животните са леки и малки и могат да се промъкнат там, където хора или роботи трудно биха влезли.Обучени капуцини вече активно се използват в помощ на неподвижни инвалиди в колички. Маймуните им подават храна, включват осветлението и даже ги сресват. От спецчастите се надяват да обучат капуцините да отварят катинари, да обискират помещения и даже да помагат на ранени.

Дейли Телеграф

Видяна общо: 344 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.