Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Влагат $4.5 млрд. в игрища за голф в Китай

Дата: 30.04.2005

Страната е на 5 място в световната класация на нациите, практикуващи активно голф

Инвестициите в изграждането на игрища за голф на територията на Китай са на обща стойност 4.5 млрд. евро според изчисление на електронния портал "Спортекономи". Изданието посочва, че страната е на пето място в световната класация за нациите, практикуващи активно този вид спорт. Официално в Китай са регистрирани 195 игрища за голф. В процес на изграждане са повече от 500 нови комплекса, които ще бъдат завършени до края на годината. Причина за засилените инвестиции в този вид спорт е огромният интерес на бизнесмени от САЩ и Европа, които пребивават в страната и провокират интереса на своите китайски партньори.

"Китай е златна мина за голям брой компании, обяснява Паоло Санторели, редактор на "Спортекономи". Напливът на хора, занимаващи се с бизнес, е огромен. Целта на всички е да завоюват територия и нови клиенти, които да им гарантират високи печалби и евентуално разширяване на техния бизнес. Малко са чуждестранните компании, които могат да се похвалят със стабилни позиции в Китай. Все повече от представителите на чуждестранните фирми търсят спокойствието и уединението на игрищата за голф, където се осъществяват голям брой сделки. Тази практика провокира търсенето на съоръженията за голф и развитието на този спорт."

Китай, който се определя като най-бързоразвиващия се пазар в света към настоящия момент, скоро ще бъде домакин на два от най-големите турнири за професионалисти - "Джони Уокър Класик" в Пекин и "БМВ Оупън" в Шанхай. Освен амбиции да популяризират спорта организаторите на двата турнира искат да проверят и с каква аудитория разполага този спорт към настоящия момент. Домакините очакват двете прояви да бъдат едни от най-посетените в календара на професионалистите.

Не е изненада, че германският автомобилен концерн БМВ залага на рекламата в Китай. Завоюването на дял от пазара в тази страна ще донесе на баварската компания високи печалби. След като бе представена миналата година в страната като участник в световния шампионат във Формула 1, марката БМВ се включи активно и в организацията на турнири по голф за професионалисти с оглед своята рекламна стратегия. Освен "БМВ Оупън" в Шанхай баварската компания ще финансира провеждането на три състезания и в Италия. За тази цел ръководството на БМВ е отделило 6 милиона евро за организация и награден фонд съответно на Откритото първенство на Италия, Купата на Италия и "БМВ голф къп".

"Целта ни е да свържем нашите автомобили със спорт, който става все по-популярен, каза Марко Салталамакия, президент на "БМВ груп Италия". От 1987 г. спонсорираме турнири. Годишно финансираме провеждането на 40 турнира в целия свят."

в-к Дневник

Видяна общо: 401 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.