Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Чистят Мелник за Великден

Дата: 27.04.2005

Цял Мелник се е хванал да чисти за Великден. Хотелиери и ресторантьори лъскат стаи и механи за многобройните гости, които очакват. "Ние сме триста, ще дойдат двойно повече туристи", надяват се местните хора. От години най-малкият български град посреща гости от Северна Гърция за християнския празник. Чужденците обикалят църквите и манастирите, а после пълнят механите. Харесват доброто обслужване и чистотата, затова въртим метлите от сутрин до вечер, сподели Илия Гърчев, собственик на заведение. Освен гърци се очакват и много българи и македонци. Свободни места отдавна няма. Всичко е резервирано още преди 2-3 месеца. Тази година на гостите ще се предлагат безплатни дегустации на мелнишко вино. Хотелиерите пък ще организират пътувания до Роженския манастир, до Рупите и Сандански.

Японци ще почиват в Мелник, Сандански и Банско, стана ясно след работна среща на браншовете от двете страни. Туроператори от страната на изгряващото слънце ще включат трите дестинации в програмите си за почивка. Японците проявявали интерес към историческото ни наследство, възрожденските къщи и паметниците от листата на ЮНЕСКО.

в-к Стандарт

Видяна общо: 196 рейтинг: 0.05

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.