Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Показаха съкровищата на Китов, но на снимка

Дата: 30.04.2005

Златните тракийски съкровища открити от ареолога ст. н. с. Георги Китов са показани във фотоизложбата "Долината на тракийските царе". Тя беше открита в изложбени зали "Рафаел Михайлов" във В. Търново в рамките на Национална Туристическа борса. Фотосите на уникалните експонати, намерени в тракийските могили Голямата Косматака, Старосел, Светицата, Шипка, Шейново и Александрово се показват за първи път.

Нашето откритие действително е невероятно, което никой не е очаквал. Но се надяваме да намерим още неща, който дори ние не очакваме, сподели д-р Китов. Знаем добре могилите, как и къде да търсим. Всичко е въпрос на умения и знания. Това е секретът. Така специалистът обясни успеха на екипа му.

Нямам нищо против съкровищатата да дойдат във Велико Търново, но има бюрократични изисквания, които трябва да се спазват - да се сключат застраховки, да се подпищат договори, обясни археологът. Все неща, който аз не разбирам и не отговарям. Иначе аз с удоволствие бих разрешил да бъдат показани тук или където и да било, защото целта ни е не само да намерим нещо и да му се радваме, а да дадем възможност всички да се радват. Така всички българи ще се радват, че са наследници на такава забележителна цивилизация.

Златина Димитрова
сн. Иван Солников

Видяна общо: 331 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.