Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Пускат фирми от ЕС да отварят казина у нас

Дата: 22.09.2005

Хазартни игри да могат да се организират от търговски дружества, регистрирани в държава-членка на Европейския съюз или в държава-членка на Европейското икономическо пространство. Това реши парламентът с гласуваните на второ четене промени в Закона за хазарта във вторник.

Промените предвиждат хазартни игри да могат да организират и юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в държава-членка на ЕС, с изключение на политически партии. Като мотив за измененията в Закона за хазарта вносителят посочва необходимостта България да предостави за установяването на компании и граждани на Европейската общност третиране, не по-малко благоприятно от предоставеното на собствените и компании и граждани по отношение организирането на хазартни игри, лотарии и други. Това изискване е заложено в Европейското споразумение за асоцииране между Европейските общности и техните страни-членки от една страна и България - от друга.

С преговорната позиция по глава 3 "Свободно предоставяне на услуги" България е поела ангажимент да извърши законодателни промени до края на 2004 г., с които да предостави национално третиране на гражданите и търговските дружества от ЕС по отношение на организирането на хазартни игри, се посочва в доклада по законопроекта на комисията по бюджет и финанси.

в-к Монитор

Видяна общо: 171 рейтинг: 0.04

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.