Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Масирано наше участие на 5 изложения по туризъм

Дата: 22.09.2005

До края на септември, България ще участва на пет международни туристически изложения и борси, съобщиха от Агенцията по туризъм. Те се провеждат в Токио, Москва, Варшава, Копенхаген и Довил (Франция).

Японското започна вчера и ще продължи до 24 септември. Страната ни ще се представи за първи път с щанд на площ от 27 кв.м., а заявки за участие са подали "Вегена" ООД, "Балкан Холидейс" ООД, "Балкантурист" ООД, "Екстра Турс" ООД, "Българско туристическо бюро" ООД, "Албена" АД. На изложението ще присъства и изпълнителният директор на агенцията Бисер Ялъмов, който ще участва в JATA World Travel Congress. Конгресът е с международно участие за японския туристически бранш. Ялъмов ще се срещне с японски туроператори, предлагащи България като туристическа дестинация, с браншови туристически организации за сътрудничество и обмен на актуална информация, с представители на "Кинки Нипон Турист", които изпълняват функциите на представителство на българския туризъм в Япония, с представители на "Мейджи дайариз" - производител на кисело мляко с марката "българско", които рекламират страната ни с цветни изгледи, отпечатани върху опаковката.

Японският пазар е изключително перспективен за българския туристически продукт с акцент културен туризъм. През 2004 г. 7333 японци са посетили България с цел туризъм, което е ръст от 31.98% спрямо 2003г. За първите седем месеца на 2005 г. туристите от Япония са 5043, което е ръст със 7.50% в сравнение със същия период на 2004 г.

Валентин Георгиев

Видяна общо: 156 рейтинг: 0.04

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.