Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Boeing очаква Китай да поръча 2600 самолета

Дата: 23.09.2005

Американският самолетостроител Boeing прогнозира, че в следващите две десетилетия китайският авиопазар ще има нужда от нови 2600 машини на стойност 213 млрд. долара, предаде АП.

Според анализатори на компанията, която в момента държи 60% от пазара в азиатската страна, през 2025 г. Китай ще стане вторият по големина в света потребител на самолети с флота от 3200 машини.

"Китай е най-бързо развиващият се значителен авиопазар в света", заяви вицепрезидентът по маркетинт на Boeing Ранди Бейслър. При годишен ръст на глобалния пазар от 4.8 на сто годишно, азиатската страна отбелязва 7.3% ръст на пътуващите с въздушен транспорт.

От Boeing предвиждат китайските авиокомпании да поръчват от техните модели 737, 777 и 787, които са с капацитет между 150 и 300 места. Потребностите от "средния" размер самолети ще бъде заради увеличаване на късите дестинации в самата страна и до близките на Китай държави. Затова от американската компания се надяват превозвачите да предпочетат техните модели пред големите самолети на основния конкурент на Boeing ­ европейският Airbus.

в-к Монитор

Видяна общо: 161 рейтинг: 0.04

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.