Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Бос от Формула-1 инвестира в голф игрище край морето

Дата: 23.09.2005

Бившият собственик на отбора "Джордан" във Формула 1 Еди Джордан планира да инвестира значителни средства в изграждането на жилищни комплекси, яхт порт или голф игрище край Бургас, съобщиха от общината.

Намеренията си той изрази във вторник на среща с бургаския кмет Йоан Костадинов. Джордан бе придружаван от Ричард Дрискоул, който притежава пистата "Силвърстоун" в Англия. По време на разговора гостът обясни, че вече е започнал да инвестира в изграждането на жилищен комплекс в Обзор. Той ще е от 630 апартамента и ще бъде готов в близките две години. От своя страна кметът Костадинов поиска писмена презентация на намеренията на инвестиционното дружество на Джордан и каза, че общината би могла да предостави терен за изграждане на голф игрище, на жилищен комплекс, както и на две кейови места за яхти.

Бургаският кмет Йоан Костадинов уточни, че става въпрос за кварталите Акациите и Победа, където има терени за жилищно строителство. За яхтено пристанище могат да се отредят места в квартал Сарафово, а голф игрище може да бъде изградено в парк "Росенец". Той посочи, че ще даде конкретния си отговор, след като получи писменото представяне на инвестиционните намерения на Джордан. Костадинов допълни, че съществува идея за облагородяването на 3-километров участък край морето от бившия плаж "Адам и Ева" в Бургас до плажа в кв. Сарафово - там да бъдат застроени хотели, атракционни обекти и заведения. Кметът уведоми госта си, че се търсят инвеститори за този район.

Еди Джордан посети и гр. Бяла, Варненска област, и се срещна с кмета на града Илко Цонев. Бившата звезда от Формула-1 обсъди с него намеренията на британските инвестиционни фондове, които представлява.

Бумът на туризма в България през последните години привлече и друга легенда на световния спорт - Марк Жирардели. Преди време община Банско реши да създаде с него съвместно акционерно дружество "Жирардели спорт център". Очакваните инвестиции за изграждането на спортния център са около 8 милиона евро. Общината ще участва със земята, а известният скиор ще инвестира в строителството на спортния център.

в-к Монитор

Видяна общо: 155 рейтинг: 0.04

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.