Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Eднакви цени на туристическите услуги за българи и чужденци

Дата: 22.09.2005

От 1 000 до 15 000 лв. глоби ще плащат хотелиерите, които не спазват изискването да определят еднакви цени за българи и чужденци. Това предвиждат измененията и допълненията в Закона за туризма, одобрени вчера от правителството.

С промените Агенцията по туризъм се преобразува в Държавна агенция по туризъм към Министерския съвет. Тя ще категоризира туристическите обекти, а Комисията по търговия и защита на потребителите ще контролира изпълнението на изискванията по Закона за туризма от хотелиерите, каза министър Стефан Данаилов. Той подчерта, че с промените в Закона за туризма се променя и знакът за категоризация на туристическите хижи.

По предложение на туристическите дружества той ще бъде с формата на еделвайс. Промените в Закона за туризма налагат технически корекции в други 10 закона, каза от своя страна зам. министърът на културата и туризма Димитър Хаджиниколов и даде пример със закона за филмовата индустрия.

БГНЕС

Видяна общо: 167 рейтинг: 0.04

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.